Страх! Американците опразниха магазините!

Свят
22:55 - 31 Януари 2022
11587
Страх! Американците опразниха магазините!

Американците отново полудяха и изпразниха рафтовете на редица големи вериги магазини! Народът се притесни от снежната буря, която връхлетя източните щати и ден-два преди прогнозите за кошмара, презапасяването стартира със страшна сила.

Стоките от първа необходимост бяха разграбени, като наред с тях и пиците полуфабрикати. 

Гражданите на Ню Йорк, Бостън и Пенсилвания бяха най-активни в пазаруването, като не жалеха средства и пълнеха пазарските колички с връх - кой колкото може да побере.

Хората бяха притеснени и от друг факт - да няма нови затваряния на градове и щати, след като в съседна Канада стартира протестният конвой, в който се включиха хиляди фермери и автопревозвачи, за да изразят недоволството си от мерките срещу коронавирус и изискванията за ваксинация.

"Всеки граби каквото види, независимо дали му трябва или не. Стоките изчезват за минути, а трафикът е силно затруднен заради лошото време.

Децата не ходят на училище в повечето градове, транспортът не е редовен, а студът е сковал вече голяма част от щатите. Редица полети бяха отменени в последните дни, дано по-скоро се нормализира обстановката. Въпреки че голяма част от гражданите на Ню Йорк са ваксинирани, мерките все още са строги, а и постоянно се увеличава броят на заразените с коронавирус", сподели специално за Lupa.bg Татяна Кирилов - българка, живееща в Голямата ябълка от над 20 години.

Друг проблем - заради недостига на работна ръка магазините в столицата Вашингтон и в много щати по Източното крайбрежие са също са с опразнени рафтове. В супермаркетите липсват още домакински препарати и тоалетна хартия.

Причината е във високата заболеваемост сред служителите на търговските и дистрибуторските фирми.

Друга причина за дефицита е недостигът на стоки в големите складове след коледните и новогодишни празници.