Странен сигнал идва от Юпитер

Радиосигналът е записан от НАСА

Мистика
20:21 - 15 Януари 2021
4337
Странен сигнал идва от Юпитер

Странен радиосигнал е записан от междупланетната станция "Юнона". Сигналът идва от спътника на Юпитер - Ганимед, съобщава телевизионният канал ABC4 с позоваване на офиса на НАСА, разположен в Юта.

Сигналът е записан от междупланетната станция в момента, когато тя е преминавала над полярната област на Юпитер. В този момент линиите на магнитното поле на най-голямата планета в Слънчевата система са свързани към спътника Ганимед.

Учените наричат ​​такъв радиосигнал декаметрово излъчване. Тук на Земята това е обикновен Wi-Fi сигнал. Експертите не вярват, че записаните радиосигнали могат да бъдат изпращани от представители на извънземни цивилизации. Такива сигнали вече са проучени от астрономите. Смята се, че сигналите се провокират от трептящи електрони, като трептенията са много по-бавни от тяхното въртене и следователно частиците усилват радиовълните. В този случай електроните често провокират появата на сияния в ултравиолетовия спектър.

Именно този феномен е регистриран от оборудването на междупланетната станция "Юнона", смятат изследователите от НАСА. В същото време учените не изключват съществуването на извънземен живот, който рано и късно ще заяви за себе си, като изпрати сигнал към Земята.