Странен вихър „атакува” пирамидата на Кукулкан

Очевидци виждат в него самия бог на маите

Мистика
19:39 - 27 Март 2019
2518
Странен вихър „атакува” пирамидата на Кукулкан

Многобройни туристи на полуостров Юкатан стават свидетели на необикновено явление на 22 март 2019 г. Изведнъж около известната пирамида на Кукулкан се появява вихър, който издига прашен стълб в небето, след което „сваля” стълба отново над пирамидата и отново го издига високо над земята. Някои от очевидците побързали да избягат на безопасно разстояние, докато други започнали да снимат плашещата аномалия.

Храмът с форма на пирамида, оцелял сред руините на древния град Чичен Ица, е издигнат от представители на цивилизацията на маите в чест на бог Кукулкан. Митологията на мезоамериканските индианци разказва, че това божество има много въплъщения, като най-често е перната змия с човешка глава. Очевидци на мистичния вихър около и над пирамидата твърдят, че самият Кукулкан се е появил, за да предупреди хората за предстоящи бедствия и опасности, които трябва да накарат човечеството да се промени и да заживее по законите на доброто и любовта.

Други обаче определят станалото като обикновено съвпадение. Те обясняват, че с въртеливо движение въздухът се издигнал над силно нагрятата земя, вдигайки и въртейки частиците на сухата почва, прах, пясък и малки камъчета. Подобно атмосферно явление се наблюдава и при горещо време в много части на света: в пустини, градове, по плажове, над пътища, полета и др. Въпреки това рационално обяснение привържениците на митологията и конспиративните теории смятат, че вихърът е една от загадките на древния град на маите.