Страшен панаир в самолет до София, свалят болен пътник с охрана

Полетът от Лондон се бави повече от 3 часа, търси се резервен пилот

Новини
21:24 - 15 Август 2024
5243
Страшен панаир в самолет до София, свалят болен пътник с охрана

Напрегната ситуация бави с близо 3 часа вечерния полет от Лондон до София на "Бритиш еъруейз". Причината е пасажер, вероятно българин, който се почувствал зле преди излитането. Но това е само началото.

Линейка с парамедици пристигнала веднага, за да откара мъжа до болница. Изведнъж нашенецът отказал категорично да слезе от самолета. Екипажът обаче бил категоричен, че не може да излети с човек в лошо здравословно състояние - поне докато не бъде прегледан.

Въпреки многократни подканяния обаче болният отказал. Така били повикали охранители. С триста зора човекът най-после бил свален и качена в линейката. "Триста човека чакахме един. Безобразие", оплака се очевидецът на ситуацията пред "Марица".

Но и това не е краят. По правило трябвало да бъде сменен пилотът, тъй като предстои връщане от София до Лондон по нощите и титулярът щял да нахвърли седмичния си лимит за полети, обяснили от екипажа. В момента резервен пилот вече е пристигнал. И се очаква всеки момента да бъде дадено разрешение за излитане.