Страшна смрад се носи над Созопол

Неприятната миризма се усеща предимно в късните вечерни часове

Новини
16:00 - 13 Септември 2024
3872
Страшна смрад се носи над Созопол

Страховита смрад се носи над Созопол, а хората се оплакват, въпреки че вече сезонът приключи. Късните летуващи, голяма част от които посетиха юбилейното 40-то издание на "Аполония", удължиха ваканцията си, за да се насладят на едни от последните хубави септемврийски дни.

Хората негодуват, че късно вечер вонята, която вятърът довява в градчето, не им дава възможност да спят на спокойствие и прохлада от отворените прозорци във време, когато не е необходимо да се използва климатик.

"Страшна миризма - или на изгорели газове, или не мога да определя на какво. Онази вечер пак така не се дишаше, не можахме да спим изобщо. Интересното е, че това се случва късно през нощта", коментираха ваканцуващи в Созопол.

Всичко това има донякъде и логично обяснение - през деня ветровете духат от морето към сушата и пушекът от тлеещият пожар на сметището под Бакърлъка отива в обратна посока. През нощта бризът е наобратно и за това носи към Созопол този дим и тогава се усеща най-силно.

Разбира се, не трябва да се пропуска и друг факт - сметището в Равадиново.

Нощните миризми, случили се на няколко пъти това лято, са тежки и понякога нямат общо с дима от Равадиново, миризмата е по скоро химическа. Запознати твърдят, че не е от машина, която пръска против комари по време на сезона.