Страшно е ! 29 станаха жертвите на бурята в Босна и Херциговина (СНИМКИ)

Издирват се бременна жена и други изчезнали хора, къщите са потопени, а инфраструктурата е напълно разрушена

Новини
11:23 - 05 Октомври 2024
4290
Страшно е! 29 станаха жертвите на бурята в Босна и Херциговина (СНИМКИ)

Над 29 жертви вече са жертвите на бурята в Босна и Херциговина. 
 
В бурята, която връхлетя снощи Ябланица и Конич, в Херцеговина и няколко места в Централна Босна, няколко души загинаха, а други са в неизвестност.

Най-тежка е ситуацията в Ябланица, където поради пропаднали пътища е невъзможно да се влезе от посока Мостар, но и от посока Сараево.

Полицията и Гражданска защита съобщиха, че пороите са разрушили няколко сгради, а част от къщите са наводнени. Пороите доведоха до свлачища и свлачища. Прекъснати са и телефонните комуникации. Изключително тежко е положението в Киселяк, Фойница, Бусовача, където също бяха наводнени няколко сгради. Багери търсят изчезнали хора и бременна жена.

Сега се работи по разчистването и изграждането на пътната инфраструктура, а Федералната администрация за гражданска защита работи по издирването на останалите лица, които са обявени за изчезнали. Следващата стъпка на спасителните екипи е да разчистят терена и да намерят изчезналите, като използват големи машини", каза Адил Шута (Министърът на финансите в правителството на ХНК и ръководител на кризисния щаб Адил Шута )за портала "Аваза".

През нощта не се очакват нови валежи и раздвижване на земната повърхност.