Стрелба и кръв на световното

Атентаторът е бил ликвидиран от полицията

Спорт
15:19 - 20 Юли 2023
2009
Стрелба и кръв на световното

Стлелба в близост до стадиона, приел първия мач от Световното първенство по футбол за жени, отне живота на поне двама души и рани поне шестима, съобщиха от полицията.

Световното първенство по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия бе открито с мач между домакина Нова Зеландия и Норвегия (1:0).

Стрелбата е била в близост до хотела на норвежките. От местната полиция допълниха, че стрелецът е бил ликвидиран от органите на реда.

От ФИФА заявиха по случая: „Бяхме информирани, че това е единичен инцидент и не е свързан с футболните събития в града и мача на откриването на световното първенство, който ще се проведе днес според предварителната програма“.

Иначе, в откриващия мач на Мондиала домакините от Нова Зеландия надвиха Норвегия с 1:0, постигайки първа победа на Световно първенство в 16-ия си мач на такъв форум.

Първият гол в мача и като цяло на  Световното падна в 48-ата минута, когато Жаки Хенд комбинира с Хана Уилкинсън, която вкара гол. В 81-ата минута Норвегия можеше да изравни, но Виктория Есон спаси удар на Тува Хансен, като след това топката рикошира в гредата.

В самия край на мача Хансен докосна топката с ръка след центриране на Малия Стайнмец и бе отсъдена дузпа, при която обаче Риа Персивал нацели напречната греда.