Стрелба на булевард в Стара Загора

Общество
17:07 - 18 Октомври 2020
4877
Стрелба на булевард в Стара Загора

Полицията в Стара Загора издирва кой е стрелял по кола в движение към 15 часа в събота в западния край на булевард "Славянски". По щастлива случайност при инцидента няма пострадали.

Пътниците в автомобила - баща, който е шофирал, и дъщеря му, са подали сигнал на тел. 112, че по тях е стреляно с огнестрелно оръжие. Момичето, което е студентка в Софийския университет, успяло да заснеме проектила, който влязъл в купето, и строшеното предно стъкло на колата. При удара с него проектилът се смачкал и не улучил никого. Най-напред пътниците чули трясък, после разбрали какво се случва.

Дъщерята се представя във Фейсук като Никол Иванова. В групата "Истината за Стара Загора" тя съобщава за премеждието си и коментира: "Страшно потресена съм! Какъв човек трябва да си, за да го направиш? Ако беше отнел живота ми, как щеше да си легнеш вечерта? А сега как се чувстваш, по-добре ли си след като ни уцели колата?

Внимавайте, когато минавате по новия път. Има човек, който очевидно не е с всичкия си и стреля по колите с огнестрелно оръжие 9 мм. Виждате куршума, благодарение на предното ни стъкло нищо ни няма, защото го сплеска и уби скороста му, но друг може да не изкара този късмет. Пазете се!".

Все още няма задържан по случая. От полицията днес казаха, че е образувана предварителна проверка, назначени са технически и балистични експертизи, иззет е проектилът и е направен оглед на място след сигнал на телефон 112.

Засега разследващите само потвърждават, че проектилът е от огнестрелно оръжие, но не се ангажират с повече подробности. Тепърва щели да изясняват от къде e стреляно, с какво оръжие и дали то е регистрирано законно. Работата по случая се затруднява от факта, че край пътя в района на стрелбата има няколко високоетажни блока с много апартаменти.

Една от основните версии, по които работят разследващите, е неправилно боравене с оръжие или пък, че в случая е произведен случаен изстрел без умисъл.

Запознати, че случаи със стрелба по автомобил по време на движение са сред най-сложните за разкриване. Едно от малкото неразкрити и досега убийства в област Стара Загора например стана по подобен начин. През април 2003 г. недалеч от село Змейово на пътя Стара Загора - Казанлък в микробуса си бе застреляна 43-годишната тогава търговка на яйца и пилета Руска Христова от Стара Загора. Микробусът бе открит блъснат в мантинела, а жената била на шофьорската седалка с огнестрелна рана отляво на шията. Тогава бяха изказани предположения, че по жертвата е стрелял снайперист от движещ се в съседство с микробуса автомобил, но нищо повече. До никъде не доведе и версията, че Руска е станала жертва на конкуренцията в бранша, тъй като продавала по-евтино стоката си.