Стрелба с калашници на "Лубянка" в Москва

Медиите съобщават за трима убити в приемната на руската Федерална служба за сигурност

Топ
18:32 - 19 Декември 2019
3318
Стрелба с калашници на "Лубянка" в Москва

Трима души бяха убити днес при стрелба в приемната в централата на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) в центъра на Москва, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Известия". Според източник на руския ежедневник всички жертви при атаката са служители на ФСС.

Има информации, че нападателите са трима и са въоръжени с автомати или с полуавтоматични огнестрелни оръжия. След като открили огън в приемната на ФСС, те побягнали по улица "Голяма Лубянка" и се барикадирали в съседна сграда. Движението в района е спряно.

Информацията е все още противоречива, като други руски медии пишат за двама ранени служители на специалните служби. Според "Газета.ру" двама от нападателите са ликвидирани, а третият се е барикадирал и води престрелка с дошлите служителки на Специални отряд за бързо реагиране и на Центъра на ФСС със специално предназначение.

Съобщава се за пожар, възникнал в самата сграда на ФСС или в съседство. По сведения на полицията един от нападателите е облечен в униформа на специалните сили.

В Москва е обявен план за тревога "Сирена", а във всички сгради и обекти на ФСС – план "Крепост".