Стрелба срещу телевизия в Тирана

Полицията е открила наблизо опожарен автомобил

Свят
12:35 - 27 Март 2023
1174
Стрелба срещу телевизия в Тирана

Сериозен инцидент шокира тази нощ Тирана, където около 1 часа през нощта срещу сградата на телевизия „Топ Ченъл” неизвестни лица откриха стрелба. Прострелян е охранител, който е починал на път за болницата.

Полицията е открила наблизо опожарен автомобил, за който се предполага, че е на извършителите. Според информацията табелите на автомобила са крадени. На място има полиция, а следствено-следствена група продължава работата си по изясняване на обстоятелствата, съобщават албанските медии.

Премиерът на Албания Еди Рама изрази съболезнованията си на семейството на загиналия и заяви, че престъпната агресия срещу „Топ Ченъл” изисква ясен отговор от страна на правоохранителните органи.

„Бяхме шокирани, когато разбрахме, че е имало нападение с огнестрелно оръжие в помещенията на „Топ Ченъл” в Албания, където е убит охранител в обекта. Изразяваме нашите съболезнования на семейството и призоваваме албанските власти да проведат независими и професионални разследвания“, пише Европейският център за свобода на печата и медиите.