Стрелецът край Пентагона - убит!

Новини
20:51 - 03 Август 2021
3399
Стрелецът край Пентагона - убит!

Предполагаемият престъпник, открил огън близо до сградата на Пентагона във Вашингтон, е неутрализиран от охраната. Стрелецът не е успял да проникне в сградата. Той е бил застрелян от охранител. Няколко души бяха ранени, съобщи "Политико", като се позова на подразделението, което отговаря за сигурността на комплекса.

След изстрелите районът около комплекса на Пентагона беше затворен.

Инцидентът стана до станция на метрото в района. В публикувано в Туитър съобщение на службата по охрана на Пентагона беше съобщено, че сградата е затворена, на гражданите се препоръчва да избягват района и да очакват още информация. На служителите беше препоръчано да не напускат комплекса.

Един от ранените е работил към военното министерство, съобщи местният телевизионен канал Дабъл Ю Ди Ви Ем. Той е служител на охраната на Пентагона.

Най-малко трима пострадали са били откарани в болница, единият е бил превозен с хеликоптер. За момента не е ясно дали е имало още нападатели.

По-късно мерките за изолиране на комплекса на Пентагона бяха прекратени и той отново беше отворен, но входът на метростанцията в съседство остава затворен.