Стрелецът от Мейн все още не е задържан

Повече от 24 часа след най-смъртоносната стрелба полицията и агентите на ФБР не могат да заловят извършителя

Актуални новини
08:49 - 27 Октомври 2023
1843
Стрелецът от Мейн все още не е задържан

Американските правоохранителни органи продължават интензивното издирване на заподозрения за масовата стрелба, при която във втория по големина град на щата Мейн – Люистън, бяха убити 18 души и ранени 13.

Повече от 24 часа след най-смъртоносната стрелба в САЩ за тази година полицията и агентите на ФБР не могат да заловят извършителя. Продължава да е в сила призивът на властите жителите на Мейн да останат по домовете си и да докладват на властите за всяко подозрително действие. Междувременно източници от правоприлагащите органи заявиха, че специализиран екип на ФБР е извършил претърсване на последния известен адрес на стрелеца, но не се съобщава за намерени следи или улики, които могат да помогнат за залавянето му. 

40-годишният стрелец Робърт Кард е с издадена заповед за арест по обвинения в няколко убийства и трябва да се счита за въоръжен и опасен, казаха от полицията. Той е сертифициран инструктор по огнестрелни оръжия и член на резерва на армията на САЩ, което затруднява усилията по залавянето му. Междувременно по разпореждане на президента Джо Байдън и губернатора на Мейн Джанет Милс в щата беше обявен петдневен траур, а знамената ще останат спуснати наполовина