Строят над 100 км скоростни и магистрални участъци догодина

Министърът на регионалното развитие и благоустройство се надява тол системата да заработи до 1 март

Новини
09:47 - 27 Декември 2019
2782
Строят над 100 км скоростни и магистрални участъци догодина

През 2020 г. в строеж ще бъдат над 100 км скоростни и магистрални участъци от пътната инфраструктура, каза в интервю за БТА министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова.

Това са участъци от магистралите "Хемус" и "Струма", магистрала "Европа", скоростният път Видин-Ботевград, Околовръстното на София между "Младост" и автомагистрала "Тракия".

Министър Аврамова увери, че по всеки един от елементите на тола се работи с голяма отговорност, за да бъде изпълнено планираното и тол системата да влезе в търговска експлоатация най-късно до 1 март 2020 г. Оперативна програма "Региони в растеж" 2017-2020 се изпълнява много успешно и е добър пример как с европейски средства могат да бъдат преобразени населените места, каза в отговор на друг въпрос министър Аврамова.

Към края на ноември са напълно завършени 238 проекта, а разплатените към бенефициенти средства са 1,5 млрд. лева, което е 50 на сто от бюджета на програмата. Общо са договорени 2,6 милиарда лева или за 86 на сто от бюджета на ОПРР имаме яснота как и за какво ще бъде похарчени, посочи още Петя Аврамова.