Струват ли си наистина бижутата Сваровски?

Любопитно
12:57 - 30 Май 2022 (обновена)
6659
Струват ли си наистина бижутата Сваровски?

Swarovski е една от най-известните марки бижута, която има почитатели в почти всички страни. Невероятните кристали под формата на готови бижута, компоненти за бижута, мъниста и фигурки са направили компанията известна.

Заслужава ли си обаче цената и цялата шумотевица около бижутата Swarovski?
В тази статия сме събрали всички факти за бижутата Swarovski, за да Ви помогнем да решите дали това е правилният избор за Вас. Позволете ни да проучим.

Какво представляват бижутата Swarovski?

Сваровски е световноизвестна марка бижута, основана през 1895 г. от Даниел Сваровски, австрийски стъклар. Фирмата се концентрира върху три основни области:

·         Swarovski Crystal Business - която произвежда кристални бижута, аксесоари и стъкло.

·         Swarovski Optik - компания, която произвежда оптични инструменти за пушки, като бинокли, телескопи и телескопични мерници (или оптически прицели).

·         Tyrolit е производител на машини и инструменти, както и доставчик на инструменти за обработване, рязане, шлифоване и пробиване.

Swarovski започва като малък семеен бизнес и се превръща в една от най-популярните марки и доставчици на бижута в света. Swarovski Crystals остава най-печелившото подразделение на компанията, като продуктите ѝ се продават в над 3 000 магазина в 170 държави.

Днес Swarovski все още е семейна собственост и се управлява от петото поколение наследници на фамилията.

Какво е качеството на бижутата Swarovski?
Бижутата на Swarovski са елегантни, декоративни и отличителни, което гарантира, че те се открояват. Знаменитостите ги обичат и те са се появявали в редица филми, включително в блокбъстъра на Джеймс Камерън "Титаник". Кристали Сваровски са използвани в известното колие "Сърцето на океана" показано във филма.

Продуктите на Сваровски се предлагат в широк диапазон от цени и качество. Марката е добре позната, тъй като предлага широка гама от дизайни, което гарантира, че всеки може да намери нещо за себе си.

Swarovski е известна със своите уникални дизайни, високо качество, ръчна изработка и издръжливост на достъпна цена, което прави бижутата с кристали Сваровски идеален ръчно изработен подарък за всеки повод.
Какви материали използва Swarovski за своите бижута?
Кристалите на Сваровски са изработени от различни материали, включително пясък, кварц, олово и минерали, което обяснява защо те издържат по-дълго и блестят по-ярко от повечето естествени кристали.

Преди това кристалите на компанията са съдържали приблизително 32% олово, което е подобрявало издръжливостта и рефракцията на елемента. От друга страна, кристалите на Сваровски вече се считат за безоловни и безопасни за използване, тъй като съдържат по-малко от 0,009% олово.

Освен това те използват висококачествени метали, които обикновено са с бял или златен цвят и са покрити с родий или злато. В някои случаи Swarovski използва паладиево покритие.

В какви цветове се предлагат кристалите Swarovski?
Асортиментите на кристалите Swarovski се основават на цветовете топаз, смарагд и рубин. Бижутата се предлагат в широка гама от цветове, с повече от 70 на брой, което дава възможност за безкрайни комбинации.

Цветовете на кристалите са плътни, независимо от размера или шлифовката, като осигуряват оптимална наситеност на цветовете от всеки ъгъл.

За създаването на цветовете на кристалите Сваровски се използват химически покрития, които са изключително издръжливи и могат да издържат цял живот при правилна грижа. Дори когато са изложени на солена вода, ултравиолетови лъчи, машинно пране, пот, галванизиране или запояване, те почти не избледняват. От друга страна, редовното и продължително излагане на неблагоприятни въздействия, може да окаже влияние върху цветовете на кристалите.

Струва ли си да се купуват бижута Сваровски?
Ако сте правили проучване за продуктите на Swarovski, вероятно сте чували, че марката е с прекалено високи цени и че продуктите не си заслужават парите. Клиентите, които са закупили фалшиви изделия Swarovski, са източник на много от тези оплаквания. Истинските кристали Swarovski са с изключително качество и цената им е добре оправдана!

Защо Swarovski е толкова популярна марка?
Swarovski е добре позната марка за производство на висококачествени скъпоценни камъни и кристали, които много наподобяват естествените скъпоценни камъни и диаманти. Марката продава своите стоки на разумна цена. Иновативната култура на Swarovski е формирала имиджа на компанията и я свързва с лукса и творчеството.

Заключение
Кристалите Сваровски са много добре познати от десетилетия насам. Именно поради тази причина са се превърнали в премиум бижутериен бранд, което рефлектира върху крайната им цена. При положение, че търсите висококачествени бижута и сте готови да отделите малко по-висок бюджет, то тогава тези бижута са перфектният избор за вас.