Студ скова страната

Най-мразовито е в София и в Драгоман

Актуални новини
08:13 - 17 Януари 2021
2796
Студ скова страната

Днешният неделен ден ще е мразовит. Сутринта и вечерта термометрите ще гонят стойности от минус 5 до минус 15 градуса, а през деня - от нула до минус 5 градуса. В сила за цялата страна е жълт код за опасно студено време.

Тази сутрин най-студено е в Драгоман - минус 10 градуса и в София - минус 9. През следващите часове ще стане още по-мразовито, предупреждават синоптиците.

През деня облачността ще е с разкъсвания, но и със символични превалявания от сняг в някои райони на Северна България. Вятърът - с умерени, студени пориви.

В планините ще е ледено студено с температури следобед от минус 11 до минус 16 градуса в зависимост от височината. Облачно със слаби снеговалежи в западните планински масиви.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са от минус 2 градуса в северните райони до 1 градуса над нулата в южните. 

В понеделник слънцето ще преобладава с повече ясни часове над Южна България. Остава студено, особено във времето рано сутрин и късно вечерта. Температурите навсякъде ще са с градус - два по-ниски спрямо неделните стойности.

От вторник ще започне плавно нахлуване на по-топъл въздух от запад на изток, което ще продължи до края на седмицата. Ще задуха южняк, който ще вдигне температурите. Нов период с валежи се очертава в края на седмицата с преминаването на пореден циклон.

Графики: Нова телевизия