Студ сковава САЩ

300 температурни рекорда падат

Общество
09:33 - 13 Ноември 2019
2208
Студ сковава САЩ

Изключително студена за тази част от годината въздушна вълна преминава през САЩ и метеоролозите вече отчитат рекордно ниски температури. Очакванията са, че близо 300 рекорда ще бъдат променени в следващите часове и дни.

На много места има силен снеговалеж и заледявания, вече са потвърдени 4 смъртни случая в катастрофи, затворени са училища и са отменени над хиляда полета. Това е характерно по-скоро за средата на януари, а не на ноември, съобщава "Дневник".

В понеделник в Чикаго регистрираха най-обилния снеговалеж за тази дата от годината. Във вторник тук бе счупен рекордът за най-ниска температура - досегашният бе от 1986 г. с малко над минус 13 градуса по Целзий, а новият е почти минус 14 градуса.

В Индианаполис отчетоха 8 градуса по Фаренхайт (-13.3 по Целзий), което е първият случай в историята на града, когато в средата на ноември термометърът пада под 10 градуса по Фаренхайт. Засега рекордът се държи от Гардън сити в Канзас, където студът стигна минус 18 градуса по Целзий. Сняг валя дори в Браунсвил, град в Тексас на границата с Мексико.