Стунджи слънчаса: Българинът не е чалгаджия, иска рок!

Музикантът призова да го пратим на "Евровизия"

Шоу
16:09 - 12 Януари 2022
2029
Стунджи слънчаса: Българинът не е чалгаджия, иска рок!

"Българите обичат рок музиката, колкото и да се повтаря навсякъде, че чалгата надделява. Аз мисля, че няма някой, който да не се зарадва на една хубава рок песен!", това казва Стоян Янкулов - Стунджи в интервю за "Монитор".

Повод за разговора с музиканта е новото му парче - Intention. Песента е дело на д-р Милен Врабевски, създателя на групата Intelligent Music Project, негови са и текстът, и музиката, разказва още Стунджи.

"Посланието на песента е много актуално към днешна дата, заради всичко, което ни се случи в глобален мащаб през последните две години. Всички тези негативни емоции, които се натрупаха в нас: страх, несигурност, отчуждение, безверие и съмнение, имат нужда от нашия отпор, от нашата смелост. Да се изправим срещу онова, което ни плаши, като осъзнаем, че врагът не е никой друг, а само собствената ни неувереност, неудовлетвореност, егоцентризъм и консуматорство. Да променим целите и намеренията си, като започнем да живеем в помощ на другия, само тогава ще се почувстваме наистина удовлетворени. Ето това казваме на целия свят чрез тази песен!"

Музикантът допълва, че би искал да призове българите, които живеят в чужбина, да гласуват за него и групата по време на конкурса "Евровизия". Стунджи споделя още, че никога не е имал жанрови ограничения, дори се е стремял през целия си живот да изучи всички стилове и всички жанрове еднакво добре.