Суперкомпютър предрече: Сити отново с титлата, Юнайтед аут от топ 4

Най-кошмарен се очертава сезонът за Челси - извън европейските квоти

Спорт
14:31 - 25 Септември 2023
1632
Суперкомпютър предрече: Сити отново с титлата, Юнайтед аут от топ 4

Със започването на сезона във Висшата лига в Англия започват проучванията със суперкомпютър, който изчислява финалното подреждане във най-конкурентното първенство в света.

След изиграването на мачовете от шестия кръг в надпреварата, суперкомпютър предрече кошмарен сезон за Челси и Манчестър Юнайтед, които не започнаха своята кампания по най-добрия начин.

Проучването показва, че тимът от „Стамфорд Бридж“ ще остане далеч от европейския футбол, завършвайки на 9-о място. Докато Манчестър Юнайтед ще се добере до участие в групите на Лига Европа, завършвайки шести.

Според проучването Манчестър Сити ще стане отново шампион, но този път няма да има битка за титлата. Суперкомпютърът е изчислил, че голямата борба ще бъде между Ливърпул и Арсенал за второто място в подреждането, като мърсисайдци ще завършат пред „артилеристите“, докато Нюкасъл ще допълни топ 4.

За изпадащите отборите, проучването показва, че и трите новака ще отпаднат, като Шефилд Юнайтед ще удари дъното, а над него ще са съответно Лутън и Бърнли.

Ето пълното класиране спрямо проучването:

Манчестър Сити

Ливърпул

Арсенал

Нюкасъл

Тотнъм

Манчестър Юнайтед

Брайтън

Астън Вила

Челси

Уест Хем

Брентфорд

Кристъл Палас

Нотингам Форест

Фулъм

Евертън

Борнемут

Уулвърхемптън

Бърнли

Лутън

Шефилд Юнайтед