Супермодел започва работа в център за възрастни с тежки увреждания

Бар Рафаели и майка Ципи започват да излежават присъди за укриване на данъци

Новини
12:59 - 23 Септември 2020
3478
Супермодел започва работа в център за възрастни с тежки увреждания

Ципи Рафаели, майката на супермодела Бар Рафаели, започна да излежава 16-месечен затвор за укриване на данъци в понеделник сутринта.Тя ще изтърпи своя мандат в затвора Неве Тиртза в Рамле, единственият женски затвор в Израел, в който са настанени около 150 затворници.

66-годишната Ципи пристигна в затвора в 5:30 ч. Сутринта, часове преди планираното за 10 часа начало на мандата си, за да избегне снимането на влизане в затвора от медии и папараци. Служителите на затвора казаха, че тя ще бъде наблюдавана внимателно през първите две седмици, когато някои затворници изпитват сериозен емоционален стрес поради промяната в живота си.

35-годишната Бар Рафаели също започна да излежава деветмесечната си присъда за общественополезен труд в понеделник. Придружена от баща си Рафи, тя пристигна в понеделник сутринта, за да започне службата си в училището Бейт Ноам в Кирият Оно, образователен център за възрастни с тежки увреждания, където те могат да продължат да учат, след като държавната система за специално образование прекъсне на 21-годишна възраст.

Предстоящата работа на Рафаели в центъра привлече вниманието на страната към неговата дейност. Центърът има 72 ученици с широк спектър от физически и психически увреждания. Един неназован служител на училището призна пред еврейските медии, че е имало „вълнение“ от пристигането на супермодела.

„За съжаление има много хора, които са спрени от контакт със специални групи, защото това е непознато, поради невежество“, каза тя. „Сигурен съм, че Бар ще се свърже с работата, която вършим тук, с персонала и учениците. Тук има благоприятна среда и ще направим всичко, за да сме сигурни, че тя се чувства комфортно. "

Майка и дъщеря бяха осъдени на 13 септември, слагайки край на продължителното дело за укриване на данъци, което опетни образа на някога обичана национална икона.

35-годишната Рафаели и майка й бяха осъдени през юли за укриване на данъци върху доходи от близо 10 милиона долара.Според споразумението за признаване на вината, прието от съда, двете бяха осъдени да платят глоба от 2,5 милиона шекела (1,5 милиона долара).

В обвинителния акт на Рафаели се казва, че тя е спечелила около 7,2 милиона щатски долара през 2009-2012 г., докато твърди, че пребивава в чужбина, за да избегне плащането на израелски данъци върху доходите си.

В предишни обжалвания израелски съд постанови, че отношенията на Рафаели с Ди Каприо не се определят като „семейна единица“ и следователно тя не може да претендира за пребиваването му в САЩ, за да избегне плащането на пълните данъци, които дължи. Бар имаше и широко отразена в медиите връзка с актьора Леонардо ди Каприо, но двамата се разделиха през 2011 г.

Адвокатите на Рафаели заявиха, че сделката за признаване на вината е доказала, че тя не е умишлено укривала плащането на данъци. Майката на Рафаели, която също действаше като неин агент, беше обвинена в не отчитане на доходи, избягване на плащането на данъци и съдействие за укриване на данъчни плащания. В обвинителния акт се казва, че тя е подписала договори за наем за дъщеря си с имената на други членове на семейството, за да размие реалния статут на пребиваване на Рефаели и се въздържа да декларира собствените си доходи като агент на дъщеря си.