Сузуки Jimny идва в България (СНИМКИ)

Техномания
11:20 - 30 Януари 2021
3768
Сузуки Jimny идва в България (СНИМКИ)

През 2018 година се състоя премиерата на четвъртото поколение на Suzuki Jimny. Култовият японски всъдеход остана верен на философията си да бъде маневрен в града и ненадминат извън пътя, която го направи толкова популярен и харесван дори и в Европа.

Неслучайно преди малко повече от година Suzuki Jimny беше обявен за най-търсения автомобил на Стария континент. След като беше спрян за поръчки в Европа почти цяла година, сега японският офроудър се завръща, преоборудван за професионалистите.

Новото Suzuki Jimny представлява двуместен лекотоварен модел LCV, който запазва чистокръвната си офроуд самоличност и добавя практично място за багаж, което го прави верен съюзник на потребителите, търсещи уникалната комбинация от висока проходимост и полезно пространство.

Първите доставки на Suzuki Jimny LCV у нас се очакват през март, но поради големия интерес към модела, официалният вносител на Suzuki в България дава възможност на клиентите да направят поръчка преди официалното му представяне на българския пазар.

За радост на феновете, Suzuki Jimny LCV запазва своя емблематичен и очарователен външен вид, но предлага значителна промяна в интериора, предлагайки на водача още по-голяма ергономичност и щедро пространство за багаж от 863 литра, което е отделено от купето чрез разделителна предпазна решетка.

Новият модел Jimny LCV запазва своите доказани офроуд характеристики като здраво шаси, греда с триточково неподвижно закрепяне със спираловидни пружини, големи ъгли на преодоляване и система за задвижване на четирите колела AllGrip Pro AWD.

Системата 4х4 наследява и усъвършенства над 50-годишните традиции на японците в разработката на модели с двойно предаване. Компактният всъдеход Suzuki Jimny LCV служи вярно дори и при най-неблагоприятните климатични условия и най-трудните терени, и стига там, където другите се отказват.

Освен това японският офроудър продължава да предлага на своите почитатели същото удоволствие от шофирането. Новата версия на Jimny без заден ред седалки идва със същия 1,5-литров бензинов двигател и 5-степенна механична скоростна кутия.

Със завръщането си Suzuki Jimny LCV отново се откроява, този път като най-достъпния високопроходим лекотоварен автомобил. Моделът се предлага само в една версия, която идва с щедро оборудване – климатик, фабрично радио, Bluetooth, електрически прозорци, отопляеми седалки, автоматични светлини с функция за автоматично превключване на дългите светлини, круиз контрол, асистенти при спускане и изкачване по наклон, спирачен асистент, автоматична спирачка със система с камера и лазерен датчик, която предотвратява удар, следи пътната лента и знаците.

Цената за този способен и практичен офроудър е 41 790 лева, като моделът има право на приспадане на данъчен кредит, а и от Suzuki са се погрижили за допълнителен ценови бонус при връщане на стар автомобил за скрап.

Новата програма Suzuki Scrap Bonus, въведена от родния вносител на японската марка, предлага на клиентите директен скрап бонус при покупка на нов автомобил. Програмата е насочена към собствениците на леки автомобили на възраст над 15 години, които по официални данни на МВР представляват над 70% от автомобилния парк в България. Чрез нея те могат да предадат за рециклиране своето амортизирано или вече излязло от употреба превозно средство и срещу това да получат директно ценово предимство от 2000 лева при закупуването на нов автомобил от гамата на Suzuki.

Търговските представители на японската марка имат ангажимент да се погрижат за всичко, от репатрирането на автомобила до прекратяването на неговата регистрация в „Пътна полиция“, като така за клиента услугата е максимално улеснена и за него остава единствено радостта от сделката на годината - покупката на нов автомобил Suzuki и удовлетворението, че е спомогнал за една по-чиста и безопасна градска среда, премахвайки старото си превозно средство от улицата.