Свалиха две ракети над Севастопол

Украйна
14:50 - 20 Септември 2023
2414
Свалиха две ракети над Севастопол

Ръководителят на Севастопол в анексирания Крим Михаил Развожаев първоначално съобщи за падането на два свалени дрона близо до града, но после уточни, че става дума за ракети, като не посочи техният вид, цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

"Според актуална информация нашите служби за противовъздушна отбрана са отбили ракетна атака срещу Севастопол. Сега в града всичко е спокойно. Информацията за възможни щети от паднали части от свалените ракети и пострадали хора се изяснява", се казва в съобщение в канала му в "Телеграм"

В каналите в "Телеграм" се появиха видеоклипове и снимки на предполагаеми експлозии, възникнали в резултат на атаката.

Руските власти многократно съобщават за ракетни атаки срещу Крим. На 13 септември Развожаев съобщи за нападение срещу кораборемонтния "Севморзавод" в Севастопол. Руското министерство на отбраната официално съобщи, че два кораба са пострадали. На 18 септември разследващи журналисти публикуваха снимки на тежко повредена подводница, вероятно в сух док.

Според тях това е дизел-електрическата подводница "Ростов на Дон" от проекта "Варшавянка". Тя беше пусната на вода през 2014 г., а още на следващата година участва във военна операция в Сирия.