Свалянето на маските било тест

Общество
11:30 - 04 Май 2020
9253
Свалянето на маските било тест

Изненадващият брифинг в Министерски съвет в ранната съботна утрин, когато началникът на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова съобщи, че НОЩ спира своите обичайни пресконференции, всъщност бил част от своеобразен таен план на правителството.

В МС решили да предприемат нова тактика – да „свалят маските“ и да отворят КПП-тата с идеята след десетина дни отново да затегнат мерките, научи Lupa.bg от правителствен стратег на „Дондуков“ 1.

„Сега оставят народа да види какво ще е положението без маски. А след седмица, когато заразените станат по стотина на ден, отново ще върнат и маските, и всичко“, обясняват от обкръжението на премиера.

Всъщност вчера, на поредната пресконференция на Бойко Борисов и щаба, тази тактика косвено бе потвърдена. „Ние очакваме да имаме йо-йо ефект. Този ефект ще бъде наблюдаван“, сподели министърът на транспорта Росен Желязков.

Не случайно министър-председателят Бойко Борисов в неделя побърза да подчертае, че „санитарното извънредно положение“ остава. С това управляващите си оставят всякакви вратички за нови движения по отношение на мерки и ограничения.

„Утре сутрин ще имаме проектозакон с мерките – който да ни послужи да отменим извънредното положение“, съобщи вчера премиерът. Очаква се днес управляващите да го внесат в Народното събрание.