Свършиха леглата в болницата в Шумен, търси се спешно доставка на кислород

Новини
22:10 - 02 Ноември 2021
3404
Свършиха леглата в болницата в Шумен, търси се спешно доставка на кислород

Леглата в шуменската болница свършиха, а лекарите изнемогват. Пациентите с коронавирус са твърде много, а капацитетът на лечебното заведение ограничен. От няколко дни има и недостиг на кислород, който е необходим за пациентите, научи Lupa.bg.

"Разберете, че и нашият заряд отслабва вече на първа линия. Липсва и кислород! Как ще се справим без него?", пита лекарка от шуменската болница.

Медиците са възмутени и от поведението на хората, които продължават да протестират срещу носенето на маските, а също така нахлуват в големите вериги магазини със скандирания за свобода и т.н.

"Нека един такъв заповяда шест часа на дежурство в ковид отделение, каня го най отговорно. И аз не съм съгласна с някои разпоредби, но да влизаш в големи вериги и да скандираш: "Не на маските... е безумие. Искам да ги питам тези хора -

ако продължава да няма места, а те се нуждаят от нас, какво ще правят протестиращите?

Бъдете здрави, поне на такива места спазвайте мерките, носете маските. Аз влизам за пореден път в отделението, но с огромна болка, защото е много тежка ситуацията", коментира пред Lupa.bg специалистът.