Сватба без булка разтопи сърцата на хората

Семейството на 27-годишния Аджай Барот сбъдна мечтата му

Новини
11:51 - 16 Май 2019
1959
Сватба без булка разтопи сърцата на хората

Единственото желание на Аджай Барот беше да има голяма сватба. 27-годишният момък искаше сватба точно като тази на братовчед му. Е, дългогодишното му желание беше изпълнено, но имаше един липсващ елемент - булката.

Да, Аджай имаше сватба без булка, а историята му завладя интернет и сърцата на хората. Но тази причина разби и стопи сърцето му.

Семейството на Барот реши да изпълни мечтата на своя наследник Аджай, като му направи подарък - пищна сватба, но за съжаление не успя да намери подходяща половинка. Причината е, че той има известни затруднения.

Семейството трябваше да направи сватбата по всички канони и ритуални традиции на Гуджарати. По време на церемонията, каквато трябва да е на всяка редовна сватба, присъстваха всички роднини и приятели на мъжа, а церемониите мехенди и сангет бяха спазени.

На следващия ден Анджай изглеждаше красив - в сватбено облекло, което включваше златни шервани, красива розова шапка и венец в червено и розово.

Голямото сватбено шествие се проведе, след като младоженецът седна на кон, а около 200 души бяха част от процесията, танцуваха на фона на музиката и барабаните на Гуджаратите (б.а. - централноазиатско племе, заселено в Индия).

По-късно стана и големият купон, който беше организиран от семейство Барот - близо 800 души присъстваха в обществената зала, намираща се близо до тяхната резиденция.

Бащата на Аджай - Вишну, сподели: "Синът ми беше диагностициран с увреждания, свързани с мозъка, и загуби майка си в ранна възраст. Той обича сватбите и искаше такава, наслаждаваше се на сватбените шествия преди това и ни попита за неговата сватба. След като разговарях с всички членове на фамилията, решихме да му подарим сватбена процесия, така че да сбъднем мечтата му. Много се радвам, че успях да стора това и не ме интересува какво би казало обществото и какво мисли за това".

Чичото на Аджай - Камлеш Барот, призна, че племенникът му много обича музиката и тя винаги го дарава с усмивка.

"Той никога не пропуска сватба в нашето село. След като видя брака на сина ми през февруари, Аджай питаше и за неговата бъдеща сватба. Когато брат ми ми каза за идеята, ние всички застанахме зад нея и решихме да направим това сватбено шествие и тази церемония, въпреки че нямаше булка", каза чичото.

"Изпратихме сватбени покани на всички роднини, изпълнихме всички ритуали и присъства гуджарати свещеник. За нас беше важно да видим щастлив Аджай в неговия най-важен ден - неговата сватба. Всички сме щастливи за него, не искахме да нараним емоциите не никой, но бяхме много развълнувани", сподели по-малката сестра на Аджай.