Свекървата на Лена най-после припари до бебето (СНИМКА)

Бориславова събра родственичките си за традиционен български ритуал

Нещо за четене
20:20 - 21 Ноември 2023
10628
Свекървата на Лена най-после припари до бебето (СНИМКА)

След като повече от месец Лена Бориславова не бе срещала новородената си дъщеричка Деа с баба ѝ по бащина линия, тя най-после приела майката на мъжа си Миро на гости в София. Поводът е бил празненството по случай 40-ия ден на момиченцето, известен сред народните традиции като ритуал погача.

Припомняме, че само преди десетина дни Лена отказала да отиде заедно с мъжа си и невръстната им дъщеричка на гости при неговите родители в родния му Ямбол. 

Сега обаче свекървата Димка най-после била поканена, за да присъства на тържеството, което се провело в скъпарски столичен ресторант. Там Бориславова събрала само най-близките до себе си жени – майка си, сестра си и неколцина приятелки. Юристката публикува снимка от празника, на която позира с щерка си в ръце, заобиколена от майка си и свекърва си. „Деа с двете си щастливи баби“, пише бившата говорителка на Кирил Петков към кадъра.

Таткото е отсъствал от събитието, тъй като традицията повелява на него да се събират единствено и само жени, които да станат орисници на бебето. Те носят специални армагани за майката и детето ѝ и задължително трябва да хапват изобилие от сладкиши, за да бъде сладък и животът на новороденото.

Лена и Мирослав Иванов станаха родители на първото си дете на 19 септември тази година. 34-годишната Бориславова, изглежда, се е възстановила от раждането и вече е стопила килограмите от бременността. Въпреки че не е официално на работа, тя продължава да дърпа конците в ПП и не е спирала нито за миг с партийната работа. Сега Лена усилено търсела детегледачка, която да наеме да ѝ помага у дома. За момента на помощ тя разчита от страна на майка си, сестра си и баба си.