Свещеник нарани бебе при кръщене (ВИДЕО)

Епархията е забранила на игумен Фотий да служи за една година

Свят
13:17 - 12 Август 2019
7259
Свещеник нарани бебе при кръщене (ВИДЕО)

Жителка на Ленинградска област, Русия се обърна към полицията, след като 1-годишният ѝ син получил наранявания по време на кръщене.

Обредът е проведен от 55-годишният игумен Фотий със светско име Василий Нечепоренко. Дори, когато майката се опитва да вземе детето свещеникът не го дава и продължава да го потапя грубо. Той дори ѝ направил забележка да не се меси. След обреда детето имало драскотини на шията и рамото.
"Сега той се страхува панически от всичко и е в истерия", допълва майката за състоянието на сина си.  В отговор на обвиненията игуменът казва, че не е виновен: "Какво толкова се е случило. Нищо не се е случило. Нямам никаква вина. Това са просто прекалени емоции на майката - тя се оказа не църковен човек и не готова за кръщенето. 26 години служа и винаги се старая да кръщавам по този начин." Епархията, към която принадлежи е забранила на игумен Фотий да служи за една година. Забранено му е да носи расо, кръст и да дава благословия. Епископ Митрофан се извинил пред родителите за поведението на Фотий. Става ясно, че и преди е имало оплаквания от игумена.