Свещеник в Сицилия заявил на децата, че Дядо Коледа не съществува

Актуални новини
22:00 - 11 Декември 2021
2702
Свещеник в Сицилия заявил на децата, че Дядо Коледа не съществува

Римокатолическата епархия на град Ното в Сицилия се извини на паството си, след като епископ Антонио Сталиано заяви, че Дядо Коледа не съществува, а с това шокира децата на острова. По думите на колегите му, епископът се опитвал да подчертае истинското значение на Коледа и историята на Свети Никола.

Говорителят на епархията - преподобният Алесандро Паолино, обясни, че Сталиано се опитвал да обясни историята на Свети Никола - първообраз на Дядо Коледа, и епископ, който давал подаръци на бедните и е бил преследван от римски император.

Сталиано беше цитиран от местни медии с думите му, че Дядо Коледа не съществува.

"Със сигурност не трябва да разрушаваме въображението на децата, а да черпим от него добри примери, които са положителни за живота“, написа Паолино на страницата на епархията в социалните мрежи.

Родителите, обаче, приеха скептично опитът за извинение. Докато някои приветстват опита на епископа да се съсредоточи върху католическото значение на Коледа, други критикуваха епископа, че се намесва в семейните традиции и празненства, а трети негодуват, че е съсипал надеждите на децата дни преди Коледа.

„Вие сте демонстрацията, че когато става дума за семейства, деца и семейно образование, не разбирате нищо“, написа блогърката Мери Авола.