Свещеникът, нападнал Кирил Петков и кортежа на Зеленски, се появи и на протеста на КНСБ

Крими
18:45 - 19 Септември 2023
2306
Свещеникът, нападнал Кирил Петков и кортежа на Зеленски, се появи и на протеста на КНСБ

Свещеникът, нападнал Кирил Петков пред президентството и хвърлил се с кръст пред кортежа на украинския президент Володимир Зеленски по време на неговото посещение в България, се появи и на протеста на КНСБ днес.

Миньори и енергетици излязоха на протест в София днес с призив за сигурно енергийно бъдеще. По време на шествието към групата на протестиращите се присъединил мъж, облечен като свещеник. Хората обаче му заявили, че не иска да присъства там, защото създава погрешно впечатление за протеста. След това полицията го ескортирала далеч от протестиращите.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" беше нападнат от същия мъж на 5 юни, когато пристигна пред президентството, за да върне втория мандат на президента Румен Радев.

Опитът за нападение над Петков стана на фона на протест, вихрещ се пред президентството. Шествието бе организирано от "Левицата". 

Мъжът се хвърли и пред кортежа на украинския президент, който преминаваше през кръстовището пред Софийския университет с викове "Анатема, Зеленски, фашистка Украйна, западни сатанисти", става ясно от видео, разпространено в социалните мрежи.