Светът е в шок: И Китай дрънка оръжия

Общество
21:41 - 21 Септември 2022
7341
Светът е в шок: И Китай дрънка оръжия

След като руският президент Владимир Путин по-рано днес се закани, че ще използва всички средства, за да защити страна си, светът изпадна в шок от напълно реалната Трета световна война, която без съмнение ще е ядрена.

На този фон идва новината, че Китайската народноосвободителна армия (НОА) трябва да се съсредоточи върху подготовката за реална битка. Думите са на китайския президент Си Дзинпин от днес.

Според Китайската централна телевизия в сряда в Пекин се е провел семинар за националната отбрана и военната реформа с участието на членове на Политбюро на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай. Китайският президент Си Дзинпин, който заема и поста председател на Централния военен съвет на Китайската народна република, изпрати редица инструкции до участниците в семинара.

Си Цзинпин, както отбелязва телевизионният канал, в частност е подчертал, че въоръжените сили трябва да се „съсредоточат върху подготовката за участие в реални военни действия“.

Ръководителят на Китайската народна република също така заяви необходимостта от твърдо придържане към пътя за изпълнение на предварително очертаните цели на реформата.