Светът на рока отдава почит на кралица Елизабет II

Пол Маккартни, Мик Джагър, Ози Озбърн, Джийзър Бътлър и много други преклониха глава пред

Топ
16:55 - 09 Септември 2022
2974
Светът на рока отдава почит на кралица Елизабет II

Светът на рок музиката се включи в социалните мрежи, за да отдаде почит на кралица Елизабет II, най-дългогодишният британски монарх, която почина на 96-годишна възраст.

Новината беше съобщена в кратко изявление от Бъкингамския дворец, в което се казва: "Кралицата почина мирно в Балморал този следобед. Кралят и кралицата-консорт ще останат в Балморал тази вечер и ще се върнат в Лондон утре".

Крал Чарлз III разпространи изявление, в което се казва: "Смъртта на моята любима майка, Нейно Величество кралицата, е момент на най-голяма тъга за мен и за всички членове на моето семейство. Дълбоко скърбим за кончината на една скъпа владетелка и много обичана майка".

Сред музикантите, отдали почит на Елизабет II, бяха Пол Маккартни, Мик Джагър, Ози Озбърн, Джийзър Бътлър и много други.

Пол Маккартни: "Бог да благослови кралица Елизабет II. Да почива в мир! Да живее кралят".

Мик Джагър: "През целия ми живот Нейно Величество кралица Елизабет II винаги е била там. Спомням си, че в детството си гледах по телевизията най-интересните моменти от нейната сватба. Спомням си я като красива млада дама, до много обичана баба на нацията. Моите най-дълбоки съболезнования са за кралското семейство."

Ози Озбърн: "Скърбя заедно с моята страна за кончината на нашата най-велика кралица. С натежало сърце казвам, че е опустошителна мисълта за Англия без кралица Елизабет II."

Iron Maiden: "Iron Maiden са натъжени от новината за кончината на Нейно Величество кралица Елизабет II - британска институция и световно вдъхновение в продължение на повече от 70 години. Бог да ви благослови, госпожо."

Шарън Озбърн: "Почивай в мир, кралица Елизабет II. Въплъщение на сила, достойнство и непоколебима отдаденост на обета си. Нека бъдете в мир до Негово кралско височество принц Филип, херцог на Единбург. Да живее кралят."

Джийзър Бътлър: "Тъжно ми е да чуя, че Кралицата е починала. Спомням си уличните тържества, когато я коронясаха за кралица. Винаги са били основна част от израстването в Англия. RIP"

Джо Елиът: "Достойнство. Ако някога има една дума, която да описва тази прекрасна дама и монарх, това е достойнство. Никога повече няма да видим такива като нея. Тя надхвърли епохите с добрата си милост и служба на страната си, която няма аналог никъде и от никого. Благодаря Ви, Ваше Величество, за цял живот прекрасни спомени и лидерство."

Роб Халфорд: "Втората ми майка си отиде... Нейно Величество се чувстваше като такава за много от нас. Нейното чувство за любов, дълг и преданост, както и мъдростта, която носи дългият живот, бяха като отворена книга, от която всички ние можехме да се учим."

The Rolling Stones: "Ролинг Стоунс изразяват най-дълбоките си съболезнования на кралското семейство по повод смъртта на Нейно Величество кралица Елизабет II, която беше постоянно присъствие в техния живот, както и в живота на безброй други хора".