Светът се надпреварва да поздравява Меси

Легенди, футболисти, видни политици, велики спортисти се наредиха на опашката

Спорт
11:44 - 19 Декември 2022
2775
Светът се надпреварва да поздравява Меси

Лионел Меси го направи – спечели световната титла с Аржентина и изпълни една от най-големите си мечти. На финала на „Лусаил“ аржентинците надвиха Франция след изключителен мач, който ще се пълни дълго. След продължения резултатът беше 3:3, но при дузпите „гаучосите“ бяха безгрешни.

Социалните мрежи завряха и закипяха от поздрави към Меси. Те дойдоха от фенове, от бразилци, от французи, от легенди на футбола, от действащи и недействащи футболисти, от видни политици, от велики спортисти… Общо взето от всякакви хора.

Сред първите, които поздравиха Меси беше бразилската звезда Неймар. Двамата са много добри приятели от времената им в Барселона: „„Поздравления, братко“, написа Неймар в социалните мрежи и публикува снимка на Лионел Меси със световната титла“.

Бразилската легенда Роналдо Назарио изказа възхищението си от играта на Лионел Меси по време на Световното първенство в Катар.

„Футболът на този човек захвърля всяко съперничество в ъгъла. Видях много бразилци и хора от целия свят да подкрепят Меси в този наелектризиращ финал. Сбогуване, достойно за гения, който далеч отвъд звездата на Световното първенство, беше капитан на цяла ера.

Представям си партито на моя приятел Диего (б.р. - Марадона) в Рая. Тук, ние милиони от различни нации ти пляскаме. Честито, Меси!“, гласи посланието от Роналдо.

Друг бразилец – Ромарио, също се включи към честитките и поздравите към капитана на Аржентина: „Сигурен съм, че моят приятел Марадона е щастлив да види тази победа, както и неговите сънародници“, написа Ромарио в Туитър. „Поздравления, Аржентина. Това бе по-добрият тим на терена, а Меси получи титлата, която му липсваше“.

Легендата на италианския футбол Андреа Пирло: „Страхотен финал… Поздравления за Меси и Аржентина“.

Бившият съотборник на Лионел Меси в Барселона - бразилецът Дани Алвеш: „Футболът те обича и тези, които обичат футбола те уважават и поздравяват в този момент“.

Андрес Иниеста: „Голям Лео Меси, честито!“.

Английската легенда Гари Линекер: Абсолютна привилегия беше за мен да гледам Лионел Меси близо две десетилетия. Магически момент след магически момент и футбол, който спира дъха ми. Той е дар от футболните богове. Толкова съм щастлив, че спечели най-голямата награда в нашия спорт. Честито, шампионе!“.

И Краля на футбола Пеле отдаде заслуженото на Лионел Меси: „Днес футболът продължава да разказва своята история, както винаги, по един завладяващ начин. Меси спечели първата си Световна купа, както заслужаваше в неговата кариера“, написа той в Instagram.

Най-големият български футболист в историята Христо Стоичков: „Честито на Аржентина!!! Честито на най-великия! Лео Меси!!!"

Поздравите към аржентинския капитан не идваха само от футболни хора, ами също от политици, певци, музиканти и легендарни спортисти.

Голямата легенда в тениса Роджър Федерер се включи: „Отново и отново ти Лео Меси предефинираш величието. Привилегия е да те гледаме. Поздравления, Лео. Специален и исторически”.

Друг голям тенисист Стефанос Циципас: „Меси е недосегаем. Най-щастливият човек на Земята!“

Легендата на съвременния голф Тайгър Уудс: „Той е най-добрият футболист, който съм гледал. Ще кажете, че това е Пеле или Марадона, но аз продължавам да мисля, че това, което Меси прави с топката е глупаво. Тя е залепнала за крака му, това е нещото, което хората пропускат и левият му крак прави много от вратарите да изглеждат зле”.

Пуерториканският певец Рики Мартин пусна еуфорично видео в социалните мрежи, на което не се разбра много добре какво иска да каже.

44-ият президент на САЩ Барак Обама бе сред най-видните чуждестранни политици, поздравили Лионел Меси за спечелването на световната титла: „Поздравления за Аржентина и за the GOAT Лионел Меси за страхотната победа във финала на Световното първенство“.