Светът се отваря след вируса: Екскурзии до Занзибар за 2 бона

Новини
17:55 - 21 Май 2020
5254
Светът се отваря след вируса: Екскурзии до Занзибар за 2 бона

Падането на извънредните мерки и отварянето на границите отприщи активността на туристическите агенции. В момента в бранша се надпреварват с всевъзможни оферти за екзотични дестинации - хем за да зарибят зажаднелите за пътувания туристи, хем за да избият загубите от кризата. Туроператорите примамват мераклии за по-далечни пътешествия през есента и дори през зимата, когато обаче не е изключено да се вихри втора вълна на пандемията.

Хит в офертите е почивка в Занзибар през октомври и ноември с олинклузив пакет. Цената никак не е висока - 2300 лева, предвид, че пътешествието трае цяла седмица, има осигурен полет с Турски авиолинии, Fly Dubai, четиризвезден лукс и екскурзовод.

Пакетът включва самолетен билет, платени летищни такси, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на турист. Въпросната поносима цифра обаче е валидна само за ранните записвания до края на май. От агенциите твърдят, че за пътешествието не липсват кандидати.     

Това не е изненадващо, предвид много по-ниската цена от традиционните оферти преди епидемията, когато подобни почивки струваха около 3-4 000 лева, коментират ентусиазирани туристи, които не се плашат от коронавируса и са готови за предизвителства. Оказва се, че мераклиите за доза екзотика не се притесняват и от предупрежденията на Външно министерство да се избягват далечни пътувания, или пък очакват през есента епидемията да е вече в миналото и да не са нужни никакви ограничения. 

Двата варианта на екскурзията до Занзибар са от 16 до 25 октомври  и 13 до 21 ноември. Вече има дори предложения за Нова година в африканската страна, но с по-висока цена -3316 лева на човек. 

Турагенциите предлагат добри оферти и до друга необичайна дестинация - Кения, като е е включено и 2 дни сафари и 5-дневна почивка на брега на Индийския океан. Тук цената е по-висока - 4059. Пътешествието отново е през октомври  и ноември.

За туристите е осигурен самолетен билет, лукс в четиризвезден хотел, медицинска застраховка и гид.

През мрачния ноември може да избягате и в друго вълшебно кътче - Шри Ланка срещу 2600 лева.  И това неповторимо пътешествие включва сафари, разходка със слон и други любопитни преживявания. 

Туроператорите не изключват туристите, любители на стара Европа, сега да се насочат към по-далечните пътувания, след като страни като Италия, Франция и Испания се оказаха с изключително висока смъртност от коронавируса.