Светкавица уби намясто 38-годишен рибар на язовир „Искър“

Мъжът, ударен от мълния в кв. „Люлин“, издъхнал на входа на „Пирогов”

Актуални новини
08:11 - 18 Юни 2019
21092
Светкавица уби намясто 38-годишен рибар на язовир „Искър“

В неделя 38-годишен мъж, който ловил риба в язовир „Искър“, е убит от мълния. Трагедията станала при изваждането на лодката на брега. Мъжът останал намясто, съобщи в сутрешния блок на БНТ говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Тя коментира трагедията в „Люлин 6”, където снощи 47-годишен мъж почина, ударен от мълния. Човекът разхождал кучето си в столичния квартал, когато се случил инцидентът. Катя Сунгарска обясни, че мъжът е транспортиран по най-бързия начин в "Пирогов", но състоянието му е било много тежко.

Снощи в 20.17 минути в Спешна помощ получили сигнал за мъж, ударен от мълния в "Люлин 6". Линейката е пристигнала на място за 8 минути.

"Момчето е било с жизнени функции, но в тежко състояние. По най-бързия начин е транспортиран в "Пирогов". През целия път на транспортирането са извършвани реанимационни действия, но буквално преди вратите на "Пирогов" е издъхнал. Явно е било много тежък инцидент. Ударът е бил изключително тежък. Аз не съм чувала такова нещо да се случва в града, но за съжаление винаги има първи път", каза Сунгарска.

Тя заяви, че това е втори инцидент за два дни и разказа за трагедията на язовир „Искър”.