Светльо Витков: Чувствителен съм към ромската агресия

Музикантът, който е и политик, беше обвинен в расизъм заради пост във Фейсбук

Новини
16:27 - 13 Април 2019 (обновена)
2257
Светльо Витков: Чувствителен съм към ромската агресия

"Макар да си мислеха, че Габрово е град на хумора и сатирата, всички нагли мангали разбраха, че с габровци шега не бива!" - това е постът на Светльо Витков в социалната мрежа Фейсбук от преди дни. И този пост разбуни духовете, а музикантът и фронтмен на Svetlio & The Legends беше обвинен в расизъм.

Лидерът на "Глас народен" сподели още едно свое мнение по темата за инцидентите в Габрово, а в последствие се оказа, че след репортване, постовете му бяха изтрити.

"Демократично ли е, а, България? Или Демократи за слаба България? Толкова ли можете!", контрира Витков.

А след това не пропусна и да се защити, обосновавайки се:

"Тъй като получавам обвинения в расизъм заради поста, който касае случилото се в Габрово - отговорям:

Не тая омраза към нито един етнос, но имам определена чувствителност към ромската агресия. Израсъл съм до ромски махали като дете и младеж. Имал съм чести "съприкосновения" с тях... от нелицеприятен характер.

Далеч съм от това да обвинявам ромския етнос за сегашното състояние на държавата. Не е виновен този, който яде баницата, но нарастващата ромска престъпност е факт. Чувството за безнаказаност - също.

Отказът от желание за интеграция - налице. Имал съм и единствен случай, в който роми се застъпиха за българи... но не ме наричайте "расист" заради това, че нямам търпимост към тяхната престъпност и агресия.

Не приемам за толерантност да позволиш да ти се качат на главата. Това, че агресията е в резултат от бедност - не приемам за извинение!

Ще цитирам Радой Ралин: "Бедността не е порок, а урок!"

Който не иска да се учи, да работи и да живее по правилата на обществото ни, а безчинства, краде и убива, дори да е от български етнос... за мен си е ман**л".