Светльо Витков: Публиката ни е между 18 и 70 години, а и порка яко, коронавирусът няма да я уплаши!

Групата ще бори заразата с турнето "Коронавирус vs. Ракия!"

Култура
16:23 - 12 Март 2020
2858
Светльо Витков: Публиката ни е между 18 и 70 години, а и порка яко, коронавирусът няма да я уплаши!

Светослав Витков и неговата банда на Легендите въстана срещу коронавируса. Независимо от указанията да няма за събиране на хора на затворени пространства, групата ще направи мини-турне у нас.

То ще е озаглавено "Коронавирус vs. Ракия!"

Ето и обръщението му към феновете:

"Уважаема публика,

Няма да коментирам наложената мярка от Министерски съвет заради коронавирус и отмяната на всички събития за неопределен период...

Тя е напълно логична, за да не бъде обвинено правителството, че не е предприело нужните мерки при евентуално разпространение на вируса.

В същото време, ресторантите и кафенетата, банките и моловете, градски транспорт, касите и офисите продължават да работят. Театри, читалища и други, които са с държавно финансиране ще спазят мярката, но частните - не могат да си позволят този лукс, защото наемите, заплатите и осигуровките си вървят и държавата няма как да поеме натрупаните им загуби в този „неопределен период”.

Музикалните групи като нас, които нямат финансова зависимост от страна на държавата, ще продължат участията си.

Въпреки майтапите ми с коронавируса, апелирам към всеки, който не се чувства добре или има съмнение, че може да го е лепнал, да се отнесе сериозно и да не заплашва своето и здравето на другите, а веднага да се изследва.

Разбирам и хората, които имат малки деца, както и пенсионерите, че са наплашени и притеснени, но...
Нашата публика, за разлика от тази на поп фолка, на Ар ен Би, както и на Криско... е предимно от хора НАД 18 годишна възраст. За разлика и от публиката на Веско Маринов - е под 70 години.

Освен това употребява и неподозирани количества алкохол, които в случая ще бъдат единствено с превантивна мярка. Разбира се, ако случайно има и такива, които не близват - да си стоят в къщи пред телевизора и да чакат да им кажат, че опасността е преминала.

Така че... за момента, ако няма някакви форсмажорни обстоятелства, концертите на Светльо и Легендите през март ще продължат в следния “определен период”:

13 Март - клуб “Кафе Театър” - Севлиево;

14 Март – Rocka Rolla - Търново;

20 Март – Rock ’n’ Rolla – София;

27 Март – Полинеро – Пловдив

До скоро... смъртница - ракия над 50 градуса!

В същото време Витков използва личния си профил във фейсбук, за да изрази още едно свое мнение за коронавируса:

"Попитах човек, който е по-умен от мен, какво ще се случи с коринавируса. Отговорът беше: Докато не го преболедува половината население и не се изгради имунитет, ще се разпространява. На мен, като лаик по темата, ми е странно само едно нещо: защо досега няма разработена ваксина срещу коронавируса?

Вярвам, че за никого няма съмнение, че това е изкуствено разработен вирус в лабораторни условия. Което означава, че има и разработена ваксина срещу него.

Гениална схема за контрол и изкарване на билиони печалба от страха и страданието на хората.
Че ще има ваксина е сигурно. Интересно ми е на кого ще е патентът за нея и коя ще е фирмата, която ще събере печалбата. Така и ще се разбере кой е пуснал вируса!"