Световен шампион по биатлон изгоря в хеликоптер в Камчатка

Освен спортиста, в машината са били още двама души

Русия
23:00 - 20 Юли 2022
5843
Световен шампион по биатлон изгоря в хеликоптер в Камчатка

Хеликоптерът, пилотиран от биатлониста Игор Малиновски, беше намерен изгорял в Камчатка. Губернаторът на Камчатския край Владимир Солодов съобщи, че изчезналият хеликоптер с 5-кратния световния шампион по биатлон при юношите Игор Малиновски е намерен изгорял на 13 км от вулкана Узон.

Няма оцелели в инцидента. Освен биатлониста, в хеликоптера са били още двама души. 

„Спасителите на Камчатка откриха изгорял хеликоптер Robinson на 13 км южно от вулкана Узон, който изчезна от радарите. Хеликоптерът с двама пътници и пилот е бил на частен полет, групата не е регистрирана като туристи. Вчера в района на мястото на катастрофата се наблюдаваше ниска облачност и неблагоприятно време за полети. Компетентните органи провеждат разследване и ще установят причините за излитането и обстоятелствата около катастрофата на частен хеликоптер“, написа губернаторът в канала си в Telegram.

Хеликоптерът Robinson RA-07350 излетя в 12.22 ч. камчатско време на 16 юли по маршрут Милково – Долината на гейзерите – калдерата на вулкана Узон. Хеликоптерът е бил собственост на компанията Rise на Владимир Малиновски, баща на биатлониста Игор Малиновски. 25-годишният световен шампион за юноши сам е управлява машината.