Световноизвестен бизнесмен дава съвет как да въртим парите си

Икономика
17:51 - 19 Август 2024
1667
Световноизвестен бизнесмен дава съвет как да въртим парите си

Един от най-коментираните световни бизнесмени в последните години даде категоричен съвет! Робърт Кийосаки, автор на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко“, насочи вниманието си към банковата система.

На 18 август инвеститорът се обърна в X, за да предупреди своите последователи за опасностите от съхраняването на спестяванията им в традиционните банки.

Кийосаки, известен с откровено либералните си възгледи за личните финанси, посъветва последователите си да преразгледат зависимостта си от банковата система, която той нарече "корумпирана". Неговото предупреждение беше съсредоточено върху уязвимостта на банките по време на финансова криза, която  описа като "невидима“ за обикновения човек.

Постът на Кийосаки подчертава ролята на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), която застрахова депозити до 0 000. Въпреки че FDIC предлага известна защита, Кийосаки се съмнява защо хората трябва да рискуват да държат парите си в система, която той смята за порочна.

Съветът на инвеститора отразява неговото дългогодишно застъпничество за алтернативни инвестиции - благородни метали и криптовалути, които той нарича "истински пари“. Той призова последователите си да "поумнеят“ и да защити богатството си от "фалирала парична система“.

За отбелязване е, че застъпничеството на Кийосаки за злато, сребро и биткойн (BTC) е в съответствие с по-широкото му финансово образование и философия за независимост. 

Кийосаки твърди, че икономическият срив вече е тук и че инвеститорите не трябва да разчитат на Федералния резерв за решения. Както се съобщава от Finbold - Фед е част от проблема и инвеститорите трябва да изберат благородни метали и криптовалути, за да защитят богатството си.

Като цяло Кийосаки все повече предупреждава, че пазарите са на ръба да преживеят един от най-лошите сривове в историята.