Световноизвестен експерт по крокодили малтретирал сексуално над 40 кучета

Осъдиха за зоофилия Адам Бритън, който е работил за BBC и National Geographic

Новини
18:00 - 09 Август 2024
2957
Световноизвестен експерт по крокодили малтретирал сексуално над 40 кучета

Световноизвестен британски експерт по крокодили бе осъден на 10 години и пет месеца затвор в Австралия, след като призна, че е малтретирал сексуално над 40 кучета, пише BBC.

Адам Бритън е работил по продукции на BBC и National Geographic. 53-годишният мъж е заснемал как измъчва, насилва и убива животните. След това

пускал клипове в канали в Telegram и сайтове под псевдоними.

Садистичните му прояви остават незабелязана в продължение на години, докато не е открита следа в един от видеоклиповете му. Той е арестуван през 2022 година, а на лаптопа му са,

открити материали с "най-тежка категория" сексуално насилие над деца.

Голяма част от подробностите за престъпленията на Бритън са твърде брутални, за да бъдат публикувани, заяви съдия Майкъл Грант докато предупреждаваше съдебната зала, че те могат да предизвикат "нервен срив и шок" сред присъстващите. Съдията определя британския учен за "зоосадист", пише "Гардиън".

С докторска степен по зоология, Адам Бритън успява да изгради глобална репутация. Той дори е домакин на сър Дейвид Атънбъро.

Мъченията над животни ставали в същия имот, в който BBC снимат епизод за крокодилите с Бритън.

Преди разкритията, съседите му го описват, като "тих, но отдаден защитник на правата на животните".

Британецът търсел и подмамвал хора да му предоставят домашните си любимци, за да ги гледа, докато са на почивка. Понякога той дори се сприятелявал със собствениците на бъдещите му жертви. В последствие той им изпращал стари или нагласени снимки, докато всъщност изтезавал и експериментирал със животните.

Накрая си измислял различни истории, за да оправдае липсващите кучета.

Мъченията ставали в скрит корабен контейнер в имота му, който Бритън нарича "стая за тормоз". За да прикрие следите, той хранел крокодилите си с останките от убитите животни.

Заради липсата на предишни престъпления и прекараното в ареста време, Бритън може да бъде освободен предсрочно през 2028 година.

На вниманието на Корнелия Нинова, която напоследък се ограмотява сексуално: Зоофилията (от гръцки: ζωο – „животно“ и φιλία – „дружба“ или „любов“) е сексуално влечение към животни.