Световнопризнат фотограф журира конкурс за най-добра снимка

Кандидатстването е отворено от началото на юли и ще продължи до 31 август

Любопитно
13:28 - 07 Юли 2022
2431
Световнопризнат фотограф журира конкурс за най-добра снимка

Хайме Рохо, фотограф със страст към дивата природа, опазването на околната среда и вълнуващите истории, и носител на редица награди, сред които и Wildlife Photographer of the Year, e в журито на конкурс за най-добра снимка.

Това съобщават от National Geographic.

Кандидатстването е отворено от началото на юли и ще продължи до 31 август. Всеки, който обича да разказва истории през обектива си, може да се включи, като изпрати своя снимка в следните категории - животни, хора, пейзажи и от високо. Приема се само по един кадър на участник в категория.

В периода от 1 до 15 септември всички получени снимки ще бъдат показани на сайта на конкурса, където ще има гласуване за наградата на публиката. Ще бъде излъчен по един победител и един подгласник във всяка категория. Един от четиримата призьори ще бъде избран за цялостен победител на конкурса. Той ще спечели пътешествие до Португалия, а снимката му ще бъде публикувана в октомврийския брой на National Geographic.

В журито е и единственият български фотограф с „Пулицър“ Стоян Ненов, който е фоторепортер на „Ройтерс“ за България, както и Димитър Караниколов - носител на IPA (International Photography Awards), и Вера Гоцева-Ломовера, която води иновативни курсове и обучения по фотография.