Световното по футбол през 2022 – Кои държави има опасност да пропуснат турнира?

Спорт
14:08 - 23 Декември 2021 (обновена)
4887
Световното по футбол през 2022 – Кои държави има опасност да пропуснат турнира?

Остава ни по-малко от 1 година до началото на Световното първенство по футбол в Катар през 2022. Квалификациите вече привършват и са много драматични, тъй като има опасност някои известни национални гарнитури да пропуснат турнира. В следващите редове ще разгледаме кои тимове ще вземат участие и кои ще се сбогуват с надеждите си за мондиала. Нека обаче да не губим излишно време, а да видим какви са футболните драми към актуалния момент.

Кой се класира за Световното по футбол през 2022?

Катар е един от отборите, които ще играят на световното, като това стана ясно, след като ги обявиха за домакин. Освен тях, към надпреварата ще пътуват Германия, Дания, Бразилия, Хърватия, Сърбия, Англия, Белгия, Швейцария, Нидерландия, Франция и Аржентина. Тези отбори показаха характер в квалификационната фаза и със сигурност заслужават да играят в наближаващите финали.

За съжаление националите на България претърпя крах и този път, така че няма да можем да ги видим в състезанието. Това обаче не пречи да стискаме палци за някой от гореспоменатите тимове, които получиха визи за Катар. Вие можете да следите новините около световното в Nostrabet България, където ви съобщават за всичко най-интересно свързано с предстоящия спортен форум. В упоменатия уебсайт се стараят да поднасят най-актуалните спортни вести.

Кои отбори могат да пропуснат световните финали?

Норвегия, Босна, Южна Африка и Ирландия са тимовете, които със сигурност пропускат мондиала през 2022 година. Те не успяха да се справят в групите на квалификациите и ще гледат турнира по телевизията. Любопитно е, кои тимове ще се класират в зоните Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка, като за това ще научим във възможно най-кратък срок от време.

Не преди дълго, стана ясно, че един от големите отбори на Италия или Португалия, също ще пропусне надпреварата. Те попаднаха в един поток, с тимовете на Турция и Северна Македония, в който ще трябва да мерят сили и някой от тях ще кажем сбогом на турнира. Очаква се да видим, какво ще се случи и в мачовете между Русия и Полша, Швеция и Чехия, Шотландия и Украйна и Уелс срещу Австрия. По всяка вероятност още големи имена ще бъдат лишени от участие на финалите.

По-горе вече споменахме, че българските национали също са сред онези, които няма да участват. Надяваме се, че в бъдеще време ще имаме поводи за радост, тъй като треньорите работят здраво и искат да изградят боеспособен тим, но на този етап, е необходимо да се изчака още малко.  

Какво да очакваме от Световното първенство 2022?

При всички положения това световно, което ще се проведе идната зима, ще бъде много интригуващо предвид участниците в него. Всички се надяваме да станем свидетели на страхотни сблъсъци на зеления килим, както и на много голове. Възможни са всякакви изненади, така че трябва да затаим дъх и да се надяваме на истински спектакли по стадионите на Катар.

А сега идва времето да се разделим с читателите ни, като вярваме, че сме им поднесли интересна и полезна информация. Пожелаваме ви горещи футболни емоции, както и много поводи за радост.