Свидетел на "Дринк енд драйв" с нова версия за катастрофата с убит французин пред Ринг мола

Общество
11:25 - 05 Юли 2024
2054
Свидетел на "Дринк енд драйв" с нова версия за катастрофата с убит французин пред Ринг мола

Четирима свидетели бяха разпитани по делото срещу Димитър Любенов, който при тежка катастрофа на Околовръстното шосе на 25 септември 2022 г. уби французина Лоран Пети и рани тежко съпругата на чужденеца - Бриджит Пети.

Единият от тях беше Димитър Геров, който има фирма за "Дринк енд драйв". Пред съда той разказа, че Любенов му бил клиент и използвал услугите му поне веднъж седмично.

"Обади ми се вечерта да го приберем от заведение в Бояна - спомни си пред магистратите Геров. - С екипа ми бяхме в Нови хан и приключвахме предишен клиент. Спря ни патрулка напът за София и ни забавиха с над 40 минути. Не им работеше системата. Уведомих Димитър, но той каза, че ще изчака. Помолих Виктор Пенев със сестра ми да отидат да вземат Любенов и да го закарат, за да не не чака повече. Те тръгнаха натам. Когато стигнаха
при ресторанта Виктор ми каза, че клиентът го няма и не му виждат колата, казах му да си тръгва."

От прокуратурата поискаха да бъдат прочетете първоначалните показания на Геров.
"Разбрах, че поршето на Любенов е спряно от патрулка. Виктор караше зад него и патрулката. После Димитър Любенов ми каза, че се е оправил с полицаите, като ги е почерпил доволно. После пак ми се обади, че е катастрофирал. Беше превъзбуден."

След катастрофата стана ясно, че Любенов е имал ескорт от полицаи, на които, по думите му, е платил 200 лева.
Става дума за униформените Любка Гечева и Георги Малински.