Свидетел по делото за смъртта на Филип: Отвсякъде течеше кръв

Новини
11:19 - 27 Септември 2024
747
Свидетел по делото за смъртта на Филип: Отвсякъде течеше кръв

Разпитаха трима свидетели по делото за смъртта на 15-годишното момче, което беше прегазено на пешеходна пътека

Трима свидетели бяха разпитани по делото за смъртта на 15-годишния Филип, който беше прегазен на пешеходна пътека на столичната улица "Гурко" миналия септември. Подсъдим е 37-годишният Петър Тодоров, който е с обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл. Според експертизите мъжът е шофирал с 88 км/ч и с над 2 промила алкохол в кръвта.

Първият свидетел, разпитан на днешното заседание, беше Иван Апостолов. Той разказа, че е видял момента, в който Петър блъска Филип на пешеходната.

"Бях на улица "Шишман" и видях момче да пресича, то беше само", спомни си пред съда Апостолов.

"Чух форсиране на автомобил. После го видях на кръстовището. Забелязах, че е Мерцедес. Блъсна момчето, което почти беше пресякло пешеходната. Видях тялото му. От главата му отвсякъде течеше кръв. Единият крак стоеше неестествено, сякаш беше счупен. Шофьорът беше излязъл от автомобила, вече беше на тротоара. Ходеше нормално. Мълчеше през цялото време. Не личеше да е пиян. Само промърмори нещо от рода на: "Мислех, че ще мина през момчето". Появи се и жена с малко дете. Оказа се, че е била в колата, която блъсна момчето. След това дойдоха полицаите."

Любомир Цандев пък разказа пред магистратите, че вечерял в ресторант на ул. "Раковска" заедно с бившата си приятелка към момента на катастрофата. Той видял спрелия стар Мерцедес на Петър Тодоров.

"Спря, след като удари момчето", описа го Любомир и допълни, че е видял да се събират хора. По думите му никой не е местил автомобила на шофьора, блъснал Филип.

Последната свидетелка, разпитана на днешното заседание, си спомни, че пресичала "Гурко" и чула "силен звук".

"Разбрах, че нещо се случва зад мен. На кръстовището имаше събрали се хора. Видях тялото на момчето със светли дрехи", допълни тя.