Свидетел срещу Бобокови: Депонирахме отпадъци в Плевен заради връзки с кмета

Икономика
17:00 - 08 Юни 2020
4690
Свидетел срещу Бобокови: Депонирахме отпадъци в Плевен заради връзки с кмета

Свидетел по делото срещу братята Пламен и Атанас Бобокови, който е бивш сружител на подсъдимите бизнесмени, е заявил пред разследващите, че депонирането на опасни отпадъци в Плевен е станало заради връзки с кмета на града.

В съответствие с установената практика на прокуратурата да информира българското общество за дела с висок обществен интерес и по повод тиражираните в медиите поредни неверни обстоятелства от защитници на обвиняеми и подсъдими лица, уронващи престижа на съдебната власт, и в частност на Прокуратурата на Република България, публикуваме протокол от 02.06.2020 год. от разпит на обвиняем, проведен по реда на чл. 222 от НПК в присъствието на обвиняемите лица по досъдебното производство и техните защитници. Това съобщение разпространиха от прокуратурата и прикачиха протокол от разпит на обвинен по делото срещу братя Бобокови.

Вижте какво още написаха от прокуратурата:

Прокуратурата на Република България счита, че в случая преобладаващ е общественият интерес за информиране на гражданското общество по досъдебни производства с висок обществен интерес. Противното би уронило престижа на съдебната власт, чието функциониране е един от стълбовете на правовата държава, неизменна част от която е и доверието на българските граждани в правоприлагащите органи.

ПРБ е твърдо решена да продължи политиката си за нулева толерантност към лица, за които има събрани доказателства за извършени престъпления, независимо от финансовите им възможности, социален статус и политическа принадлежност. Това е единственият начин да бъде повишено доверието в съдебната власт и оправдани дългогодишните очаквания на българските граждани. Протоколът от публично съдебно заседание се публикува по реда на чл.198 от НПК с разрешение на наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура.

Целият разпит вижте тук