Свиленски: Зафиров и Гуцанов предадоха БСП и промениха посоката, в която се движеше

Не искаме да цепим партията, призовахме недоволните да не я напускат, допълни той

Актуални новини
11:26 - 10 Септември 2024
957
Свиленски: Зафиров и Гуцанов предадоха БСП и промениха посоката, в която се движеше

Хората, които не са съгласни със случващото се в БСП, постоянно звънят и ни питат какво да правят. Не искаме да цепим партията, призовахме недоволните да не напускат партията. Зафиров и Гуцанов предадоха партията и промениха посоката, в която се движеше. Това заяви в студиото на "Твоят ден" Георги Свиленски. Той, заедно с Иван Ченчев, внесе документи за регистрация на БСП, като представляващ Корнелия Нинова. 


В понеделник битката в БСП беше решена от Върховния касационен съд. Магистратите обявиха, че Нинова вече не е лидер на партията. 

"Общопартийната контролна комисия показа ясни зависимости. Едни и същи хора в рамките на няколко месеца гласуваха по коренно различен начин. Комисията няма да се произнесе в духа на устава. Няма как да допусна Зафиров и Вигенин да ми бъдат морални съдници. През 7-годишния мандат на Нинова от Националния съвет са изключени само Кирил Добрев и Георги Гергов. Калоян Паргов беше наказан за нарушаване на правилата. Мина му наказанието, взел си е забележка. Понякога нормите дават и положителен ефект. Напусналите сами са преценили сами така, искаха да тръгнат по свой път. Аз бях изключен с незаконен кворум", смята той.

По думите му преди 2 години Върховният съд е казал, че оставката на Нинова трябва да бъде констатирана от конгреса, а сега решението е друго. "Нека си направим изводи има ли влияние.