СВИНЩИНА! Парализирано дете 5 часа обикаля 4 болници

14-годишното момиче подмятано като парцал от чакалня в чакалня

Общество
19:57 - 21 Февруари 2020
4715
СВИНЩИНА! Парализирано дете 5 часа обикаля 4 болници

Болно дете в продължение на 5 часа обикаля четири столични болници в опит да бъде прието за лечение, разказа Би Ти Ви. Според родителите 14-годишното момиче е било в тежко състояние – с парализа на лицето и схванат крак. Министерството на здравеопазването започна проверка по случая.

Вчера вечерта внезапно на детето му прилошава. По думите на бащата, състоянието на детето било тежко. Затова се обаждат на Спешна помощ. Линейката кара детето първо в „Пирогов“.

„Изобщо не ни приеха, отвориха вратите и казаха, че не могат да ни приемат, те нямали детски невролог, нищо не можели да направят. Изкривена уста, с носилка я носим в дъжда от болница в болница“, разказа бащата на детето Найден Иванов.

Оттам линейката отива в Националната кардиологична болница. „Линейката е била в двора на болницата, лекарят е проверил дали има възможност за хоспитализация, колегите са потвърдили, че цялата леглова база е запълнена и те са продължили, това, което е важно е, че не е осъществен преглед“, заяви д-р Ивайло Ваклинов, зам.-директор на Национална кардиологична болница.

След това детето отива в Инфекциозна болница. Оттам разказват, че момичето е прегледано и насочено за лечение към друго лечебно заведение с неврологично отделение.

Тогава спешните медици решават да го закарат отново в „Пирогов“. Там обаче за втори път ги отпращат и ги насочват към столичната педиатрия. В лечебното заведение пак ги връщат „Пирогов“, където, според бащата, детето е прегледано и изследвано, но отново отпратено към педиатрията. Чак тук го хоспитализират – близо 5 часа след подаване на сигнала.

От столичната педиатрия коментирали пред Би Ти Ви, че когато е прието, състоянието на детето не е било животозастрашаващо. Според медията от Спешната помощ и „Пирогов“ отказали коментар, докато не приключи проверката на здравното министерство.

„Голям късмет, че оцеля детето ми, може да остане за цял живот инвалид“, допълни бащата.