Свинщина пред "Александър Невски": Абитуриентите отново оставиха купища боклук и амбалаж! (СНИМКИ)

Няколко столични училища се събраха по традиция пред най-големия храм, полицията спря циганските оркестри

Новини
17:50 - 13 Май 2024
7471
Свинщина пред "Александър Невски": Абитуриентите отново оставиха купища боклук и амбалаж! (СНИМКИ)

За поредна година традицията не се наруши, въпреки че имаше варианти, при които абитуриентите да не се съберат пред най-голямата ни църква - "Св. Александър Невски" в центъра на София. И този път стана така - радостни и подпийнали тийнейджъри, броящи от едно до 12, оставиха след себе си купища боклук.

Счупени бутилки, кенчета от бира и безалкохолни, флакони за модерния райски газ се търкаляха, след като те напуснаха мястото на купона.

Пред храма се събраха ученици от няколко столични училища - от намиращата се наблизо Първа гимназия, Френската гимназия, 22-о училище и още няколко, намиращи се в центъра на София.

В началото дойдоха няколко цигански оркестри, поканени от някои от училищата, но органите на реда не допуснаха пошлата им музика да скверни храм паметника.

Минаващите, както и седящите наблизо баби и дядовци, цъкаха с език, чудейки се на облеклото и духовното състояние, в което се намираха някои от подрастващите, които много скоро ще трябва да скочат в дълбоките води на живота.

В началото на партито, стартирало около обяд, след като бяха преминали официалните изпращания в училищата, имаше факли и димки, но след бързата намеса на полицията, те бяха стопирани.

Разбира се, звучаха и различни жанрове музика, даваща настроение на младите - част от които останаха лежащи или седящи по паважа, изпаднали в безпомощно състояние.

Снимки: Lupa.bg