Свлачище край Рилския манастир дебне за жертви!

Падащи камъни и дървета блокират пътя, АПИ дреме

Общество
13:05 - 05 Януари 2020
7816
Свлачище край Рилския манастир дебне за жертви!

Свлачището на пътя за Рилския манастир, който е обект от световно значение и е част от списъка на ЮНЕСКО, става все по-опасно и по-опасно за живота на туристите, поели към обиталището на Св. Иван Рилски.

Камъни и дървета се свличат с все по-страшна сила и превземат пътното платно, но това не е проблем за АПИ. От пътната агенция за пореден път просто информират в ежедневния си бюлетин, че така дълго чаканато с последен срок 3 януари укрепване се отлага за пореден път- сега пък ще се надяваме това да се случи до края на март.

А дотогава не ни остава нищо друго, освен да се молим силата на Свети Иван Рилски да опази всички поклонници, осмелили се да минат по този изключително опасен маршрут.

Ето какво гласи кратката информация на АПИ в бюлетина по повод превърналото се в историческо свлачище:

Път III-107: Движението по път III-107 Пастра – Рилски манастир от км 27+575 до км 27+825 се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост поради аварийно-въстановителни дейности за преодоляване на възникнали срутищни процеси: падащи камъни, свлачище-срутище и тяхното отстраняване, почистване и обрушване. Движението в района се регулира от светофарна уредба и при необходимост от сигналисти. Движението е само в едната лентата за движение двупосочно в участъка на землището „Рилски манастир”. Срок до 03.03.2020 г.;

Само за уточнение: на мястото нито светофарна уредба има, нито сигналисти, така че се пазете!