Сядането забранено: Опаковаха пейките на Главната в Пловдив (СНИМКИ)

Улиците и парковете в града под тепетата опустяха

Топ
14:29 - 02 Април 2020
3007
Сядането забранено: Опаковаха пейките на Главната в Пловдив (СНИМКИ)

Пейките на Главната улица са опаковани с предпазни ленти, за да се вижда отдалече, че сядането е забранено. Но и мераклии за разходка днес преди обяд нямаше не само в кварталите, но и в суперцентъра, показа проверка на колегие от в. "Марица". 

И времето ни сякаш казва: "Останете в къщи", пошегува се с горчива усмивка един от малките пешеходци.  Двама - трима с бърза крачка и чадъри бързаха да се скрият, излезли вероятно по неотложна работа. 

Закъснелият сняг не предизвика никаква радост дори и сред децата хем заради забраната да излизат навън, хем защото вече с нетърпение чакаме слънце с надеждата, че слънчевата радиация и високите температури погубват заразата, както каза тази сутрин проф. Тодор Кантарджиев. 


Зловещо мъртвило цареше до шадраваните, по Главната, на ул. "Отец Паисий" и "Райко Даскалов". Всички магазини за дрехи, козметика и обувки са затворени.  На централния площад дори и гълъбите бяха се скрили под стряха на близките сгради. В Цар - Симеоновата градина нямаше жива душа. 


Почти празни вървят през деня градските автобуси. В един от тях фоторепортерът на в. "Марица" пропътува няколко спирки с още трима човека - всички до един с маски и на далечно разстояние един от друг.

 

Снимки: Наташа Манева/ в. "Марица"