ТА*АК: Копейките искат помощ от Русия за пожарите

Костадинов обаче изрази скептицизъм, че Радев ще свика КСНС, защото се интересува само от връчването на втория мандат

Политика
10:24 - 19 Юли 2024
1837
ТА*АК: Копейките искат помощ от Русия за пожарите

Парламентарната група на "Възраждане" зове президента Румен Радев за свика Консултативен съвет по национална сигурност заради пожарите в страната.

Лидерът на партията Костадин Костадинов обясни, че най-висшия съвет по сигурността трябва да свика шефовете на партиите в парламента, както и на службите, понеже пожарите се увеличават.

Според Костадинов основните въпроси са няколко - има ли наистина умишлени палежи, има ли достатъчно техника за справянето с огъня, защо български пожари междувременно гасят в Гърция, както и защо България не иска помощ от партньорски страни със самолети за гасене. И даде пример с Русия.

На въпрос как ще допуснем руски самолети над България предвид войната и санкциите той се разсмя и отговори: "Нека да разговаряме сериозно по темата. В случая държавата гори. България не е във война, слава Богу". На припомняне, че има европейски санкции той каза: "Ами чудесно, значи няма да получим помощ и ще изгорим. И ще бъдем много щастливи, нали така?".

Костадинов обаче изрази скептицизъм, че Радев ще свика КСНС, защото в момента по-скоро се интересува от връчването на втория мандат.