Табиетлии: Съседи затвориха улица, за да си къркат!

Оригинални бургазлии показаха и богата трапеза

Новини
17:30 - 13 Май 2024
9062
Табиетлии: Съседи затвориха улица, за да си къркат!

Десетки жители на бургаската ул. “Елин Пелин“ сътвориха нещо куриозно и оригинално. Този уикенд, възползвайки се по най-добрия начин от приятното време и почивните дни, те излязоха на уличен празник, който се зародил през 2022 година, а вече се превърна в традиция.

В знак на добросъседство семействата представиха най-вкусните си гозби и напитки, а примерът е взаимстван от датските общности, които често обичат да празнуват заедно.

Бургазлии бяха оригинални и проявиха творчество с интересна програма, както и богата трапеза. Едни бяха подготвил палачинки, други кейк, трети се грижеха за скарата, а неколцина ентусиасти осигури за дегустация собствената си реколта от вино и ракия.

Паметливи съседи припомниха, че на ул. “Елин Пелин“ преди много години се провеждаше „Празник на улицата“, който бе организиран от известния в близкото минало Демократичен съюз на жените.

Съседите се черпиха кой с каквото има, организираше се празнична програма с участието на бургаски актьори, а водещи бяха Йова и Динко Кузманови.